Cimet, skorja (Cinnamomum zeylanicum)
100% naravno, čisto eterično olje
Red: Laurales; družina: Lauraceae; rod: Cinnamomum Schaeff.; vrsta: Cinnamomum zeylanicum Garcin ex Blume
Vonj: intenzivni, sladkast, začimbni
Način pridelave: konvencionalna (plantažna)
Način pridobivanja: parna vodna destilacija skorje
Nota: srednja
Cimet poznamo predvsem kot začimbo za sladke jedi a cimetovo olje je tudi eno od najstarejših olj v zgodovini človeštva, Zaradi njegovega ogrevalnega učinka ga lahko zasledimo v masažnih oljih. Cimetovo olje uvrščajo tudi med najmočnejša antibakterijska eterična olja, kot zaščito pred virusi in prenosljivimi bolezni. Zaradi vonja pa je postal skoraj nepogrešljiv del pri ustvarjanju prazničnega vzdušja. To olje draži kožo zato ga v kozmetiki lahko najdemo predvsem v orientalskih dišavah in parfumih.
V aromaterapiji se na primer uporablja:
- za stimulacijo in grelni učinek,
- za prijetno in toplo atmosfero,
- za lajšanje občutka fizične in psihične izčrpanosti.

Aktivne sestavine: cimetaldehid, cinamilacetat, eugenol, linalool, terpinen-4-ol
Uporaba: - za izparilnik (difuzor) ali aroma lučko: 2-5 kapljic. V mešanicah se dobro ujema na primer s: cedro, sivko, rožmarinom, žajbljem...
OPOZORILO: V primeru preobčutljivosti na izdelek prenehajte z uporabo! Nikoli ne nanašajte eteričnega olja na kožo nerazredčenega! Po nanosu na kožo se ne izpostavljajte UV žarkom. Ne nanašajte na sluznice in v oči. V primeru nenamernega stika s kožo temeljito izperite. Ne uporabljajte v času nosečnosti in dojenja. Ne uporabljajte v primeru epilepsije. Varujte pred svetlobo in ogrevanjem. Ni primerno za otroke, mlajše od 3 let. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne mečite v naravo ali umivalnik.
Hranimo na temnem in hladnem mestu: pri temperaturi do 20°C.
Rok uporabe in datum proizvodnje sta označena na embalaži.
Poreklo: EU
Kmetijstvo: EU
Izdeluje: Aromara d.o.o., Hrvaška, EU