Jojobino olje 100 ml

13,90 

Jojobino olje, Red: Caryophyllales; družina: Simmondsiaceae; rod: Simmondsia Nutt.; vrsta: Simmondsia chinensis (Link) C.K. Schneid.

Ni na zalogi

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 55 €

  • 30-dnevna garancija vračila denarja
  • Dostava v 1-3 delovnih dneh

 

Vrhunska kvaliteta in najvišji standardi

 

Garantirano varen nakup

Jojobino olje

100% naravno, hladno stiskano olje

Simmondsia chinensis (Link) C.K. Schneid.
Caryophyllales; družina: Simmondsiaceae; rod: Simmondsia Nutt.; vrsta: Simmondsia chinensis C.K. Schneid.

Način pridelave: konvencionalni (plantažni)

Način pridobivanja: hladno stiskanje ploda

Jojobino olje je zelo stabilno in odporno na oksidacijo. S segrevanjem se ne spremeni. Ima zelo podobno sestavo kot sebum  kože (sebum-maščobna snov ki jo izločajo lojnice kože). Priporočljivo je dodajanje jojobinega olja v masažne mešanice ali aromaterapevtske pripravke saj njegova stabilnost upočasni oksidacijo mešanice.

Sestavine: hladno stiskano jojobino olje
maščobne kisline (eikoenska, eruka, oleinska, palmitinska, tetrakozenska), druge maščobne kisline (palmitoleinska, behenska)

INCI: Simmondsia chinensis

Uporaba:

- Masaža: Z nežnimi krožnimi gibi vmasirajte v kožo obraza, telesa ali nohtov. Primeren je za vsakodnevno uporabo. Po želji lahko dodate eterična olja.
- Nega las. Z nežnimi krožnimi gibi vmasirajte v lasišče. Pustite delovati 30 minut, nato sperite lase. Primeren je za vsakodnevno uporabo. Po želji lahko dodate eterična olja.
- Nega ustnic. Uporabite za globinsko vlaženje ustnic.

Nasvet: Jojoba olje je odlična osnova za dišeče pomade in aromatične parfume.

Hranimo na temnem in hladnem mestu: pri temperaturi do 20°C.
Rok uporabe in datum proizvodnje sta označena na embalaži.

Poreklo: Argentina
Kmetijstvo:  izven EU
Izdeluje: Aromara d.o.o., Hrvaška, EU