Akcija!

Mira (Commiphora myrrha), 10 ml

15,12 

-20%

Mira (Commiphora myrrha), 10 ml

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 55 €

  • 30-dnevna garancija vračila denarja
  • Dostava v 1-3 delovnih dneh

 

Vrhunska kvaliteta in najvišji standardi

 

Garantirano varen nakup

Mira (Commiphora myrrha)

100% naravno, čisto eterično olje

Red: Sapindales; družina: Burseraceae; rod: Commiphora Jacq.; vrsta: Commiphora myrrha (Nees) Engl.

Vonj: zemeljski

Način pridelave: konvencionalni (plantažni)

Način pridobivanja: parna vodna destilacija 

Nota: spodnja

Miro omenjajo že stari spisi, Egipčani, stari Grki in Rimljani. Mira je drevo iz sušnih predelov Arabskega polotoka in SV Afrike. Iz prerezanega lubja Mira drevesa se v deževnih obdobji izceja gosta smola iz katere z destilacijo pridobivajo eterično olje. Eterično olje Mire lahko  v kozmetiki zasledimo v kremah in losjonih za nego razpokane, suhe in občutljive kože. Pogosto se uporablja tudi pri meditaciji

V aromaterapiji eterično olje Mire cenijo iz naslednjih razlogov:

  • Spodbuja regeneracijo tkiva. Zaradi te lastnosti in protivnetnega učinka se uporablja za nego razpokane, poškodovane kože ter za zdravljenje luskavice, srbenja, suhih ekcemov.
  • Uporablja se v pripravkih za zdravljenje ran, hemoroidov, razjed zaradi pritiska.
  • Priporoča se pri vnetjih, okužbah sečil, težavah s prostato.
  • Spodbuja prebavni sistem.
  • Spodbuja izkašljevanje, zato se pogosto uporablja pri težavah z dihali.
  • Zaradi močnega protimikrobnega delovanja je pogosta sestavina naravnih izdelkov za ustno nego.
  • Podpira okrevanje po bolezni.

Aktivne sestavine: furanoeudezmadien-1,3-dien, furanodien, lindestren, β-elemen, γ-elemen, β-kariofilen, germakren D

Uporaba:

- masažno olje: premešajte do 20 kapljic eteričnega olja z 50 ml nosilnega rastlinskega olja (npr. olje Mareličnih pešk);
- za izparilnik (difuzor) ali aroma lučko: 5-10 kapljic.

V mešanicah se dobro ujema na primer z: rožmarinom, cedro, sandalovino, bosvelijo, sivko…

OPOZORILO: V primeru preobčutljivosti na izdelek prenehajte z uporabo! Nikoli ne nanašajte eteričnega olja na kožo nerazredčenega! Po nanosu na kožo se ne izpostavljajte UV žarkom. Ne nanašajte na sluznice in v oči. V primeru nenamernega stika s kožo temeljito izperite. Ne uporabljajte v času nosečnosti in dojenja. Ne uporabljajte v primeru epilepsije. Varujte pred svetlobo in ogrevanjem. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne mečite v naravo ali umivalnik. 

Hranimo na temnem in hladnem mestu: pri temperaturi do 20°C.
Rok uporabe in datum proizvodnje sta označena na embalaži.

Poreklo: Somalija
Kmetijstvo:  izven EU
Izdeluje: Aromara d.o.o., Hrvaška, EU