Sivka (Lavandula angustifolia), BIO eterično olje, 10 ml

12,90 

Sivka (Lavandula angustifolia), BIO eterično olje, 10 ml

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 55 €

  • 30-dnevna garancija vračila denarja
  • Dostava v 1-3 delovnih dneh

 

Vrhunska kvaliteta in najvišji standardi

 

Garantirano varen nakup

Sivka (Lavandula angustifolia), BIO

100% naravno, čisto eterično olje

Red: Lamiales; družina: Lamiaceae; rod: Lavandula L.; vrsta: Lavandula angustifolia Mill.

Vonj: jasen, cvetno-zeliščen vonj

Način pridelave: ekološka

Način pridobivanja: parna vodna destilacija cvetov

Eterično olje sivke je zaradi širokega spektra svojih sestavin eno najbolj cenjenih, znanih in uporabnih olj v aromaterapiji.  Aromaterapevti menijo, da je sivka panacea – da učinki in energija tega eteričnega olja segajo preko telesnih obolenj in vplivajo tudi na naše duševno počutje; da sivka deluje uravnovešeno, regenerira tkivo, lajša bolečine; da prispeva k ravnovesju celotnega telesa in ga krepi. To eterično olje se v aromaterapiji uporablja za: lajšanje težav z dihali (za spodbujanje izkašljevanja, sproščanje, pomirjanje razdraženih dihalnih poti); za spodbujanje regeneracije kože pri brazgotinah, majhnih ranicah.  Odišavljenje spalnice z eteričnim olje sivke je odlična izbira za sprostitev in miren spanec, zaradi pomirjujočega delovanja sivke. 
Zasledimo jo v različnih kozmetičnih pripravkih za čiščenje obraza, za pomirjanje aken in mozoljev, za uravnavanje izločanje lojnic in globokega vlaženja, za lasišča nagnjena k prhljaju, itd..

Aktivne sestavine: inalil acetat, linalool*, terpinen-4-ol,  lavandulil acetat, (Z)-β-ocimen, (E)-β-ocimen, (E)-β-farnezen, trans-β-kariofilen, borneol, α-terpineol, 1,8-cineol, okt-1-en-3-il acetat, heksil-acetat, β-mircen, geranil acetat, oktan-3-on, α-pinen, neril-acetat, kariofilen oksid, okt-1-en-3-ol, γ-terpinen, germakren D, α-tujen, kamfor, α-terpinolen, α-terpinen, sabinen, kamfen, linalool oksid, heksil-2-metilbutanoat, heksil-heksanoat, α-humulen, bornil-acetat, felandren, p-cimen, nonan, heksan-1-ol, (Z)-heks-3-en-1-ol

*naravne sestavine eteričnih olj

Uporaba:

- za nego telesa: največ 10 kapljic pri 50 ml rastlinskega olja (Mandljevo, Jojobino, Olje Črne kumine...);
- za izparilnik (difuzor) ali aroma lučko: 5-10 kapljic;
- pri likanju: za prijetno aromo lahko dodate kapljico eteričnega olja v vodo v likalnik.

V mešanicah se dobro ujema na primer z: rožmarinom, žajbljem, pomarančo, limono, bergamotko, borom, cedro, verbeno…

OPOZORILO: V primeru preobčutljivosti na izdelek prenehajte z uporabo! Nikoli ne nanašajte eteričnega olja na kožo nerazredčenega! Po nanosu na kožo se ne izpostavljajte UV žarkom. Ne nanašajte na sluznice in v oči. V primeru nenamernega stika s kožo temeljito izperite. Ne uporabljajte v času nosečnosti in dojenja. Ne uporabljajte v primeru epilepsije. Varujte pred svetlobo in ogrevanjem. Ni primerno za otroke, mlajše od 3 let. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne mečite v naravo ali umivalnik. 

Hranimo na temnem in hladnem mestu: pri temperaturi do 20°C.
Rok uporabe in datum proizvodnje sta označena na embalaži.

Država porekla: Hrvaška
Kmetijstvo: EU
Izdeluje: Aromara d.o.o., Hrvaška, EU